6 Ιανουαρίου 2010

02:01
5
Είναι πολλά αυτά που έχει να κάνει ο οδηγός και λίγος ο χρόνος, το κυριότερο απ' όλα είναι να παραμείνει ψύχραιμος!
Μετά ανοίγουμε τις πόρτες και κάνουμε μπλακάουτ, (στα οχήματα 7000 το μπλακάουτ το κάνουμε μόνο από το πράσινο μπουτόν και ποτέ από τον κόκκινο ασφάλειας), φροντίζουμε για την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών (και βοηθάμε τα άτομα που ίσως χρήζουν βοηθείας στην απομάκρυνση).
Ύστερα ειδοποιούμε την Πυροσβεστική, Τεχν.Υπηρεσία και το ΚΔΟ (Τηλέφωνα ΚΔΟ:*5023, *5024). Αφού έχουν γίνει όλα αυτά, παίρνουμε τον πυροσβεστήρα, κατεβάζουμε κεραίες και τις ασφαλίζουμε στους γάντζους και αν μπορούμε να επέμβουμε, προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Προσωπική μου γνώμη και άποψη είναι, ότι και στην οροφή να είναι η φωτιά, (προσέχοντας πάντα την ασφάλειά σας) εγώ θα έλεγα να ανεβείτε να σβήσετε τη φωτιά. Εφόσον βέβαια είναι εφικτό.

5 σχόλια:

  1. file aggele kalimera kai pali..... kala ta les alla 8elw na pros8eesw kai kati,sta 7000 oses fores mou figane oi keraies kai mlextikan ta sxoinia ekana panw apo 3-5 isws kai parapanw lepta mono kai mono gia na anoixw ta skalopatia pou einai agrasarista kai kolimena.....
    mexri kai me ton tako varaga giana xekolisoun,to pos eixa ginei meta----asto den to leme.
    eyxaristw pankis..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Panki: Το ιδιο, δε θα καναμε και μεις οι τεχνιτες; Για οσους δεν το ξερουν, τα οχηματα εχουν βιβλια μεσα, για να γραφουν οι οδηγοι τις παρατηρησεις τους, τις βλαβες και οτι αλλο νομιζουν οτι πρεπει να αναφερθει. Δε θυμαμαι ποτε να ειδα σε καποιο φυλλο του οχηματος να γραφει οτι δεν ανοιγουν τα σκαλοπατια! Να μην πω καλυτερα για τις περιπτωσεις, που ο πρωινος οδηγος το δουλευει με βλαβη και σκεφτεται, δε βαριεσαι, ας το παει μεσα ο απογευματινος! Σιγουρα πολλα πραγματα στον ΗΛΠΑΠ ειναι λαθος, αλλα αν δε βοηθησουμε και μεις οι εργαζομενοι, πως περιμενετε να διορθωθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file aggele idika giatin attiki den to sizitame to 8ema ka8olou....
    asto kalitera giati den 8a vgaloume akri pote.oi sinadelfoi odhgoi pou vlepoun xeroun kalitera,
    kai pistepseme exw grapsei polla sto vivlio tou oximatos kai tin allin mera o diaolos na mou tyxenei to idio vagoni....
    (to oti odigos to paei me vlavh pou les einai poles fores to porisma pou exoun vgalei kai tin piesh pou askoun stous odhgous orismenoi proistamenoi kai oxi texnites)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχετε δηλαδη την εντυπωση, οτι στην Αττικη δε δουλευουν οι τεχνιτες; Αυτο μου λετε; Δεν το δεχομαι, το θεμα ξερετε ποιο ειναι: Το αν φτανουν τα φυλλα των βλαβων στους τεχνιτες.
    Προσφατα υπηρξε αναλογο περιστατικο, Βγηκε το οχημα με την ιδια σοβαρη βλαβη, που εκανε εισαγωγη το βραδυ. Ειχα γραψει το βιβλιο εγω ο ιδιος και την αλλη μερα μου ξανατυχαινει η ιδια βλαβη, το ιδιο οχημα, κοιταξα το βιβλιο μαζι με τον οδηγο και τον ομαδαρχη της ομονοιας και ελειπαν απο μεσα τα φυλλα της προηγουμενης μερας. Σε ερωτηση μου στον ομαδαρχη του αμαξοστασιου, πηρα την εξης ανηκουστη απαντηση: Σχιζουν λεει οι οδηγοι τα φυλλα, για να τα χρησιμοποιησουν στην τουαλετα. Εσεις σαν οδηγοι, ποσες φορες δε ζητησατε τεχνιτη, πριν βγειτε απο μεσα και σας ειπαν βγαλτε το τωρα και να πατε στην ομονοια να σας το φτιαξουν. Ποιος σας το λεει αυτο; τεχνιτης; οχι βεβαια! Εχετε το δικαιωμα, εφοσον διαπιστωσετε βλαβη, πριν βγειτε, να φωναξετε τεχνιτη κι αν δεν επισκευαστει επι τοπου, να μη το βγαλετε. Ποσοι απο σας το κανουν αυτο; Απ' οτι ξερω το πρωι υπαρχουν και συνδικαλιστες στα αμαξοστασια, για ρωτηστε τους λοιπον να το βγαλω με βλαβη; ή οχι; να δουμε τι θα πουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετοιμαζουμε τις ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.