25 Ιανουαρίου 2010

09:19
1
Καλή εβδομάδα .
Άλλη μια ιστορία με οδηγό τρόλλευ.
Αυτή τη φορά με τα θετικά και τα αρνητικά της......
Η γιορτή.
Η μισή Ελλάδα γιορτάζει σήμερα. Η άλλη μισή γιορτάζει το δεκαπενταύγουστο.
Όλοι έχουμε κάποιον γνωστό η φίλο που περιμένει να του ευχηθούμε και γενικά υπάρχει μία χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα που σου μεταγγίζεται όπου και να πάς.
Σαν να χαίρεσαι και εσύ ενώ δεν σε λένε Ελένη.
Μπήκα στο τρόλεϊ στην στάση του ΟΤΕ στην Πατησίων.
Έριξα μία ματιά στην οδηγό, μια νέα κυρία ομορφούλα και γεμάτη χαμόγελα.Είπα την καλημέρα μου. Κάθισα και βυθίστηκα …στις σκέψεις μου. Το κάνω συχνά. Αφαιρούμαι και προσπαθώ να λύσω τα διάφορα προβλήματα. Από τους συλλογισμούς μου με ξύπνησε μία φωνή. Γλυκιά ,γυναικεία, ζεστή. Οι λέξεις της διακόπτονταν συχνά από μικρά και χαριτωμένα γελάκια. Έριξα μία ματιά γύρω μου και εντόπισα ποια μιλούσε τόσο δυνατά .
Ήταν η οδηγός που είχε hands free και μας μετέφερε άφοβα και δυνατά τα προσωπικά της δεδομένα. Ναι! θα βρεθούνε το βράδυ εκεί. Ναι! Δεν θα αμελήσει να πάρει το ρούχο του αγαπημένου από το καθαριστήριο. Ναι! θα το γιορτάσουνε .Και πάει λέγοντας.. Σεβάστηκα την ιδιαίτερη στιγμή της και δεν της έκανα παρατήρηση ότι ως οδηγός σε τρόλεϊ πρέπει να έχει το νου της στην οδήγηση. Πίσω από το κάθισμα της ήταν ένας παππούλης που την κοιτούσε επίμονα, έτοιμος να εκραγεί. Αφοσιώθηκα ξανά στις σκέψεις μου αλλά με την άκρη των ματιών μου έλεγχα τις κινήσεις της.
Καλή οδηγός και ευαίσθητη.Σε μία στάση ,ενώ είχε δώσει σήμα αναχώρησης, καθυστέρησε ειδικά για να ανέβει μία γιαγιούλα που ενώ είχε το μπαστούνι της κρατούσε γερά πολλές σακούλες στα χέρια της και περπατούσε με δυσκολία. Ο παππούλης όταν είδε την γιαγιά έκανε ότι δεν την βλέπει γυρίζοντας περιφρονητικά την πλάτη του. Ευτυχώς βρέθηκε μία κοπέλα και της έδωσε την θέση της να καθίσει. Στην διάρκεια των είκοσι λεπτών, όσο ήμουνα στο τρόλεϊ, η οδηγός δεν έκανε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ. και ήταν άψογη στον χειρισμό των επιβατών. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω αλλά παρατηρώντας τον παππού να κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα σκέφτηκα ότι αν θα κάνει την επίθεση του εγώ αυτομάτως θα αντιδράσω. Σε λίγο ο παππούς κατέβηκε και περνώντας ξυστά από την οδηγό της ψιθύρισε κάτι ΄΄γαλλικά΄΄ που πέσανε στο κενό αφού η κυρία συνέχιζε να δέχεται τα συγχαρητήρια για την γιορτή της.
Σε λίγο κατέβηκα και εγώ και αυτή, απτόητη, συνέχιζε να δέχεται τις ευχές της. Δεν ξέρω πολλά για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και όλα τα καθέκαστα της αρνητικής επίδρασης του κινητού στον εγκέφαλό μας αλλά…όταν κάποιος μιλάει 20 λεπτά συνέχεια στο κινητό νιώθω λίγο άβολα. Αφενός επειδή ΄΄ ρίχνει ΄΄ την ενέργεια της σε κάτι που δεν αξίζει, στα μάτια μου. Πιστεύω ότι ΄΄κερδίζουμε ΄΄ όταν μιλάμε ζωντανά. Όταν συναντιόμαστε και όταν μπορούμε να καθρεφτίσουμε τις σκέψεις μας στα μάτια του ή της .Εξαιρούνται και δικαιολογούνται οι καταστάσεις μεγάλης απόστασης ανάμεσα στους συνομιλητές. Αφετέρου επειδή κρατιέμαι με χίλια ζόρια να μην πω ότι είναι γελασμένος αυτός που πιστεύει ότι η τάδε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που τον προτρέπει να μιλήσει άφοβα του ΄΄δώρησε΄΄ τόσα λεπτά ομιλίας. Σε όλους τους κατόχους της κινητής τηλεφωνίας είναι γνωστές λίγο ή πολύ οι βλαπτικές συνέπειες και η υπερθέρμανση του εγκεφάλου που συμβαίνει μετά από τα πρώτα δύο λεπτά χρήσης. Είναι γνωστό ότι το hands free είναι καλύτερο ,σε ότι αφορά στην ακτινοβολία, από το blue tooth.Σε όλους μας είναι κατανοητός ο φαύλος κύκλος της ανανέωσης των συσκευών στα πλαίσια της ετήσιας αναβάθμισης. Αλλά…η φλύαρη συνάμα έμπειρη, προσεκτική και άνετη οδηγός παρασύρθηκε από το χαρμόσυνο της ημέρας ή βασίστηκε στην ατιμωρησία και την αδιαφορία των επιβατών και των οργάνων της τροχαίας; Κάποιος δεν έπρεπε να την συνετίσει; Για τι δεν το έκανα εγώ; Επειδή δεν ήθελα να της το χαλάσω και ίσως θαύμασα πόσο άνετα έκανε την δουλειά της αποφεύγοντας την πλήξη . Δεν ήθελα και να γίνω η κακία της ημέρας!

1 σχόλια:

  1. Δυστυχως,δε μου φαινεται και τοσο φανταστικη η ιστορια! Απλως,βαλε στη θεση της γυναικας-οδηγου,αντρα-οδηγο και υστερα η ιστορια σου θα ειναι αληθινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.