3 Ιανουαρίου 2010

15:42
Σήμερα, ήταν για μένα μια στιγμή έμπνευσης και εξυπνάδας μαζί. (Πιστέψ' τε με, σπάνια μου συμβαίνει αυτό). Είχα υπηρεσία πρωϊνή στην Ομόνοια και όπως έπινα τον καφέ μου, μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες, τις οποίες και παραθέτω παρακάτω. Θα ήθελα παρακαλώ όποιος ξέρει και αν θέλει ας μου απαντήσει!
Όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό (οδηγοί και τεχνίτες ), απαγορεύετε διά ροπάλου, στους οδηγούς, να ανεβαίνουν στην οροφή του οχήματος, για οποιοδήποτε λόγο, γιατί μπορεί να παραπατήσουν και να τραυματιστούν. Θα ήθελα λοιπόν να θέσω κάποια εύλογα ερωτήματα:
Ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αυτή η οδηγία; Αν αντιληφθεί ο οδηγός φωτιά στα ηλεκτρονικά του οχήματος (που ως γνωστόν βρίσκονται στην οροφή), τι κάνει; Ειδοποιεί τεχνίτη και πυροσβεστική και το παρακολουθεί να καίγεται, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι; Ανεβαίνει και με τη χρήση πυροσβεστήρα, προσπαθεί να σώσει το όχημα; Και αν ανέβει, (με δικιά του πρωτοβουλία) και καταφέρει να σβήσει τη φωτιά, αλλά τραυματιστεί, τότε τι γίνεται;
Θα τον καλέσουν σε απολογία, γιατί ανέβηκε πάνω, ενώ απαγορεύεται ή θα του δώσουν εύφημο μνεία, επειδή με κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα έσωσε από μεγαλύτερη καταστροφή το όχημα;
Έχω κι άλλες απορίες, αλλά λέω για την ώρα, να ασχοληθώ μόνο με αυτή. Αν μπόρει κάποιος από τους αρμόδιους ας απαντήσει, αλλά και σείς συνάδελφοι, μπορείτε να παραθέσετε την αποψή σας, για το τι πρέπει να γίνεται!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.