5 Δεκεμβρίου 2009

13:48
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκινά την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, μετά τον ορισμό των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, Εμποροι και ΓΣΕΒΕΕ) και της πολιτείας στη σχετική Επιτροπή.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, θα ξεκινήσει και διμερής διάλογος με την ΑΔΕΔΥ για τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων του Δημοσίου. Αυτό γνωστοποιεί με επιστολή του στην οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η ΑΔΕΔΥ ενημέρωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στον (κεντρικό) διάλογο.

Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού Εργασίας προς τους κοινωνικούς εταίρους, το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης, με βάση και τις αρχικές δεσμεύσεις της 2ας Νοεμβρίου (πρώτη σύσκεψη για το Ασφαλιστικό), «θα είναι η συμφωνία ως προς τις επιμέρους πτυχές που συνθέτουν το συνολικό ζήτημα του Ασφαλιστικού, καθώς και η συζήτηση επί των προτάσεων της κυβέρνησης και των φορέων για τις κατευθυντήριες γραμμές επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας».

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Επιτροπής τοποθετείται, έπειτα από συμφωνία όλων των μερών, ο καθηγητής του Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αγγελος Στεργίου. Μέλη της Επιτροπής είναι οι Γιώργος Ρωμανιάς (οικονομολόγος), Σάββας Ρομπόλης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου) εκ μέρους της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Μπούρλος (νομικός, ειδικός στα ασφαλιστικά-πρόταση Εμπόρων), Χαρίτων Κυριαζής (αντιπρόεδρος ΣΕΒ-πρόταση ΣΕΒ), Βασίλης Μαριός-Ξανθέλης (αναλογιστής-πρόταση ΓΣΕΒΕΕ), Πατρίνα Παπαρηγοπούλου (επίκουρη καθηγήτρια Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Παναγιώτης Τσαγλόγλου (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Λωταπατζίδης (ειδικός στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας), Δημήτρης Κυριάκης (αναλογιστής, γενικός διευθυντής ΟΑΕΕ), Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου). Οι τελευταίοι αποτελούν την πρόταση της πολιτείας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.