5 Νοεμβρίου 2009

22:33
1
Ως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει μια σύγχρονη και ευνομούμενη Πολιτεία , χαρακτήρισε την Οδική Ασφάλεια , ο Υφυπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης , κατά την ομιλία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας , σήμερα Πέμπτη (5-11-2009).

Σημείωσε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπερεθνικές μετακινήσεις, άρα, και για ασφάλεια σε αυτές τις μετακινήσεις και πρόσθεσε ότι «ακριβώς επειδή ο κόσμος που ζούμε είναι ανοιχτός και αλληλοεξαρτώμενος, κάθε έλλειμμα στον τομέα της ασφάλειας των μετακινήσεων μεταφράζεται, τις περισσότερες φορές, σε οικονομικές ζημιές μεγάλων μεγεθών και, το κυριότερο, στην ανεκτίμητη απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός ότι οι δείκτες της Οδικής Ασφάλειας μιας χώρας είναι ταυτόχρονα δείκτες πολιτισμού και ανάπτυξης».............................................................................................
Επίσης ο κ. Σηφουνάκης τόνισε με έμφαση ότι «το δόγμα μας στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα είναι «ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ». Προς τούτο θα προτάξουμε τη βελτίωση και την κατά προτεραιότητα κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις μονοδρομήσεις οδών, για την αναγκαία διεύρυνση των πεζοδρομίων».

To πλήρες κείμενο ΕΔΩ

1 σχόλια:

  1. Τόσα χρόνια, τόσοι υπουργοί και ΟΛΟΙ μιλάνε για βελτίωση των αστικών συγκοινωνίων . Είδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.