5 Νοεμβρίου 2009

10:10
<<Παγώνει >> το προγράμμα <<μισθωτής εφεδρείας>> στον ΟΣΕ.

Ένα νέο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ αναμένεται να παρουσιάσει το υπουργεί Υποδομών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης με τους πέντε επικεφαλής των σιδηροδρόμων (ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ).

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να «παγώσει» το πρόγραμμα «μισθωτής εφεδρείας» 3.000 υπαλλήλων που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο υπουργείο Υποδομών εξετάζουν το ενδεχόμενο προγράμματος εθελουσίας εξόδου, ωστόσο υπάρχουν επιφυλάξεις λόγω του μεγάλου κόστους που συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Περίπου το 60% των εργαζομένων είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και φέτος αναμένεται να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό 400 υπάλληλοι. Συνολικά, το προσωπικό είναι 7.000 άτομα. από 9.200 το 2004.

Την ίδια ώρα, το συσσωρευμένο έλλειμμα του ΟΣΕ έχει σκαρφαλώσει στα 9 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, φέτος δεν πρόκειται να γίνει αύξηση, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται για το 2010, κυρίως στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκη, όπου στόχος είναι το εισιτήριο να ανέλθει στο 75% του εισιτηρίου του αντίστοιχου δρομολογίου των ΚΤΕΛ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.