22 Νοεμβρίου 2009

23:18
NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι τοποθετήσεις επικεφαλής στις επιχειρήσεις και Οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, λήγει η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τα βιογραφικά τους με τις αιτήσεις να πρέπει να κατατεθούν μέσω του δικτυακού τόπου http://www.opengov.gr/home/

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων των επικεφαλής και διευθυνόντων συμβούλων στις εταιρείες και οργανισμούς που εποπτεύει το ΥπΥΜεΔ δημοσίευσε χθες, στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημ. Ρέππας, αναμένεται να αναζητήσει προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους από την αγορά, αλλά και από έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους κατέθεσαν βιογραφικά. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθούν οι αποφάσεις και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, όπως σημειώθηκαν στην επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων.

Ηδη σε ΔΕΚΟ και εποπτευόμενους από το ΥπΥΜεΔ οργανισμούς και επιχειρήσεις έχουν προκύψει προβλήματα δυσλειτουργίας, εξαιτίας της παρατεινόμενης καθυστέρησης.

Στον τομέα των Υποδομών πρόκειται για τις θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στις ΤΕΟ Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε., Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε., Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων Α.Ε., ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., καθώς και τη θέση προέδρου στις εταιρείες Αττικό Μετρό Α.Ε., Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών και Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ

Στον τομέα Μεταφορών και Δικτύων, η προκήρυξη αφορά στις θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στις εταιρείες και οργανισμούς ΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΕΔΙΣΥ Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ, ΟΑΣΑ Α.Ε., ΕΘΕΛ Α.Ε., ΗΛΠΑΠ Α.Ε., ΗΣΑΠ Α.Ε., Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας, Τραμ Α.Ε., καθώς και τη θέση προέδρου στα Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΛΤΑ και Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.