16 Οκτωβρίου 2009

23:34
Συνάδελφοι, είμαστε σε αναμονή τοποθέτησης επόπτη, (μετά την παραίτηση του επόπτη Γριβογιάννη), στην ΑΣΠΙΔΑ για το τι μέλη γενέσθαι. Σίγουρα η διαδικασία εκκαθάρισης θα πάρει κάποιο χρόνο και επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα να γνωρίζετε ότι εκείνο που είναι διασφαλισμένο και μας ενδιαφέρει είναι ότι τα συμβόλαια ζωής δεν κινδυνεύουν γιατί είναι υπό την εγγύηση του κράτους. Αυτό λένε στα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες όσοι ασχολούνται με τα ασφαλιστικά .
Όμως συνάδελφοι πέρα από το αν κινδυνεύουν ή όχι τα συμβόλαια ζωής - που όπως προείπαμε είναι ξεκαθαρισμένο - υπάρχει σοβαρό θέμα με τα συμβόλαια που έχουν στα χέρια τους οι νεώτεροι συνάδελφοι ( από την περίοδο του 2000-2002 και μετά περίπου).
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως τα συμβόλαια αυτά είναι στην κυριολεξία άλλο προϊόν τελείως διαφορετικό από τα παλιό και τούτο γιατί ενώ στα παλιότερα ασφαλιστήρια γίνεται λόγος για εγγυημένο κεφάλαιο, τα νεώτερα μιλάνε για δημιουργία κεφαλαίου, δηλαδή «τζόγος».
Ρωτήσαμε διευθυντικά στελέχη και την διοίκηση εάν γνωρίζουν πότε έγινε αυτή η αλλαγή και με ποια απόφαση του Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ. Όλοι μας είπαν πως δεν γνωρίζουν. Άρα πρέπει να έγινε μονομερώς από την πλευρά της «ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ».
Όμως εδώ γενάτε ένα σοβαρό ερώτημα που θέλει άμεση απάντηση και τελειώνουμε με αυτό.
Ο ΗΛΠΑΠ δεν παρακολουθούσε την πορεία των συμβολαίων; Τι σκ@t@ πλήρωνε τόσες χιλιάδες ευρο κάθε χρόνο. Αλλά τι ρωτάω, αυτά γίνονται σε σοβαρούς οργανισμούς με σοβαρούς ιθύνοντες όχι σε ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ όπως ο δικός μας που μόνο μέλημά τους είναι η κονόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.