18 Οκτωβρίου 2009

23:15
Νυκτερινή εργασία

Νυκτερινή είναι η εργασία που προσφέρεται στο διάστημα από τις 10μμ μέχρι τις 6πμ . Η νυκτερινή εργασία αμείβεται με το ημερήσιο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 25%. Για ποιο λόγο ΔΕΝ μας καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό ;;;
Γιατί άμα πληρωνόμασταν σύμφωνα με τον νόμο θα ήταν περισσότερα τα λεφτά από ότι παίρνουμε τώρα .Γιαυτό ισχύει ότι υπογράψαμε στην συλλογική του 1985 ( άρθρο 16)Είναι σύνηθες φαινόμενο οι νόμοι να μην εφαρμόζονται από τον ΗΛΠΑΠ με την ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη των συνδικα- ΛΗΣΤΩΝ μας . (Κάτι κρύβουν οι τελευταίοι )
Επίσης όποιος δουλεύει νυκτερινή βάρδια στα ΗΛΠΑΠ (υπηρεσιακά - γραμμή 11 πρόσφατα ) η βάρδιες τους είναι 5 1/2 ώρες. Ούτε αυτό μπορώ να το καταλάβω γιατί μερικές υπηρεσίες να είναι τόσο προκλητικά ευνοϊκές.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΑΡΘΡΟ 41 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6 KAI 8

Ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο χρόνος παραλαβής του οχήματος ΟΡΙΖΕΤΑΙ σε 10 λεπτά και παράδοσης σε 5 λεπτά . Επίσης ο χρόνος διαλείμματος σε 20 λεπτά .
Μπορείτε να μου πείτε γιατί όταν κάνω διάλειμμα ( 20 λεπτών ) και η βάρδια μου λέει μετά το διάλειμμα να αλλάξω όχημα γιατί δεν μου προσθέτουν + 10 λεπτά όπως ορίζει ο νόμος και με αφήνουν να τα κάνω όλα αυτά ΑΥΣΤΗΡΑ σε 20 λεπτά !!!!! Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για όσες γραμμές δουλεύουν με τηλεματική ( απουσία ρυθμιστή ). Ο χρόνος των 20 λεπτών χωρίζεται ως εξής : 10 λεπτά παραλαβή του οχήματος , 5 λεπτά να συνεννοηθείς τηλεφωνικός με την τηλεματική όταν υπάρχει πρόβλημα ( πείτε μου πότε δεν υπάρχει !!! ) και 5 λεπτά για να πας τουαλέτα ( στα ενδιάμεσα μπορεί και να κατεβάζεις και καμιά κεραία ταυτόχρονα) . Αυτό είναι το πραγματικό διάλειμμα που απολαμβάνουν οι οδηγοί της ΑΤΤΙΚΗΣ και αν συμβεί να καθυστερήσης και σε φτάσει το επόμενο όχημα ( αυτό που παίρνεις μετά από το διάλειμμα ) τότε δεν προλαβαίνεις ΟΥΤΕ για τουαλέτα !!!! Έτσι γίνονται τα διαλείμματα στην ΑΤΤΙΚΗ. Κλέψε από εδώ κλέψε από εκεί έτσι τυχαία νομίζεται έβγαλε την ανακοίνωση ο Καζαντζίδης για να αυτοπροβληθεί - ότι αύξησε την παραγωγικότητα των οδηγών - ή λέτε να είχε το μαγικό ραβδάκι και οι προκάτοχοι του να ήταν εντελώς βλάκες . Για τη ιστορία αναφέρω ότι όταν ψηφίστηκε ο νόμος με αυτό το όχημα που έπιανες με αυτό και σχόλαγες ( μια σειρά) . Μετά που ανέλαβε η ΣΟΛΔΑΤΟΠΑΡΕΑ και ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ( διευθυντής κίνησης ) έγιναν διπλές οι σειρές στις βάρδιες << ξέχασαν >> στον χρόνο του διαλείμματος να προσθέσουν και άλλα 10 λεπτά για την ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ( όταν αλλάζεις σειρά )


Γνωρίζω ότι αναφέρομαι σε γνωστά θέματα τα οποία λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζεται . Επίσης επιγραμματικά αναφέρω για τις βάρδιες στον πίνακα , ενιαίο μισθολόγιο , χορήγηση νωπού γάλακτος , ρούχα κτλ κτλ . Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν ΕΝΑ κοινό παρανομαστή .
Για ποιο λόγο όταν πάνε στην εκάστοτε διοίκηση οι συνδικαλιστές μας συνάπτουν συμφωνίες ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ από αυτά που ορίζουν οι νόμοι ;
Τι γνωρίζει η διοίκηση και τους βουλώνει το στόμα ;;
Γιατι τοσα χρονια ΔΕΝ εχουμε επιλυσει ουτε ενα θεμα και αναφερομαστε στα ιδια και τα ιδια

Το κακο εχει ξεκινησει απο πολυ παλαια .
Απο την ιδρυση του σωματειου

Μεινετε συντονισμενοι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.