10 Σεπτεμβρίου 2009

16:55
-- c maniac
Εθεσα ενα ερωτημα στο troleatzis.com, στο τεχνικο blog της ιστοσελιδας για να δουμε γιατι τελικα στα 8/9000 σταματαει συνεχως ο κλιματισμος.

Ομολογω οτι δεν περιμενα να παρω απαντηση, κι ομως οπως θα δειτε τα παιδια απο το τεχνικο τμημα μου εδωσαν ο,τι ζητουσα:



Όλα τα οχήματα περνώντας από διακόπτη ή ψαλίδι, παρουσιάζουν αυτή τη διακοπήστο κλιματιστικό το θέμα έχει να κάνει με το διακόπτη που πατάει ο οδηγός, για διατήρηση πορείας ή μη. Δυστυχώς ο χρόνος που απαιτείτε στα οχήματα 8000/9000, για την διατήρηση ή όχι των ψαλιδιών, είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο στα οχήματα 6000/7000. Γι' αυτό και παραπονιούνται οι οδηγοί ότι πρέπει να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να επανέλθει πλήρως και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους. Απ' όσο γνωρίζω δεν γίνεται να μειωθεί ο χρόνος, ίσως να μη το γνωρίζουν οι συνάδελφοι του Αμαξοστασίου, ίσως να μη μας έχουν δώσει αυτή τη δυνατότητα οι Γερμανοί, πάντως για την ώρα αυτό δεν είναι εφικτό.




Οφείλω να παραδεχτώ, ότι είχε δίκιο ο ανώνυμος συνάδελφος που έκανε το σχόλιο, στηναπάντηση στον cmaniac. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν, ότι μπορεί να ρυθμιστείη χρόνο καθυστέρηση στα μπουτόν διατήρησης ή μη πορείας. Όταν πρώτο ήρθαν τα καινούργια οχήματα (8000/9000) κάποιοι συνάδελφοι οδηγοί παραπονέθηκαν, ότι ήταν λίγο το χρονικό περιθώριο και με παρέμβαση του τότε σωματείου, ζητήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία να επιμηκυνθεί λίγο ο χρόνος, όπως και έγινε Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα αν αυτό ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία Για την ιστορία, ο χρόνος ήταν ο ίδιος με τα οχήματα 6000.


Να πω ενα ΜΠΡΑΒΟ στα παιδια που διατηρουν την ιστοσελιδα και να τους ευχαριστησω για τις απαντησεις που μου εδωσαν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.