14 Σεπτεμβρίου 2009

23:27
1


Ας ξεκινήσω με λίγη ιστορία :

<< Το 1992 με το νόμο 2078 καταργείται η Ε.Α.Σ. και η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου με θερμικά λεωφορεία ανατίθεται σε Συγκοινωνιακές Επιχειρήσεις (Σ.ΕΠ.) μέλη των οποίων είναι υποχρεωτικώς φυσικά πρόσωπα στα οποία παραχωρείται η άδεια κυκλοφορίας των λεωφορείων.

Στα τέλη του 1993 οι Αστικές Συγκοινωνίες της Πρωτεύουσας περιέρχονται ξανά στο Ελληνικό Δημόσιο. Με το Ν.2175/93 διαλύονται και θέτονται υπό εκκαθάριση οι 8 Σ.ΕΠ και ιδρύεται η Ανώνυμη Εταιρεία Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ως καθολικός διάδοχος του Ο.Α.Σ. και των αρμοδιοτήτων του και ως εξ ολοκλήρου Κρατική Επιχείρηση εφαρμόζουσα τις αρχές τις ιδιωτικής οικονομίας και λειτουργούσα για το Δημόσιο συμφέρον υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το 1996, με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, το καταστατικό του Ο.Α.Σ.Α. τροποποιείται και προσαρμόζεται στις διατάξεις του Ν.2414/96 περί εκσυγχρονισμού των Αστικών Συγκοινωνιών.

Από το Δεκέμβριο του 1998 με τη δημοσίευση του Νόμου 2669/98 οι Αστικές Συγκοινωνίες της περιοχής Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων μπαίνουν σε νέα φάση. Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η οργάνωση, ο συντονισμός, ο έλεγχος, και η παροχή του Συγκοινωνιακού Εργου όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (επίγειων και υπόγειων) ανήκουν στον Ο.Α.Σ.Α., ενώ η εκτέλεση του Συγκοινωνιακού Εργου με λεωφορεία, τρόλλεϋ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο στην περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α. διενεργείται από τους συμβαλλόμενους με αυτόν (ΕΦΣΕ) Εκτελεστικούς Φορείς Συγκοινωνιακού Εργου (Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε., Η.Λ.Π.Α.Π. Α.Ε., Η.Σ.Α.Π. Α.Ε.), οι οποίοι αποτελούν και τις θυγατρικές του εταιρείες. >>

Νομίζω είναι κατανοητό σε όλους ότι την δεκαετία του 90 κάποιοι αποφάσισαν να << συμμαζέψουν >> τις αστικές συγκοινωνίες και με επικεφαλής τον ΟΑΣΑ να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των ΕΦΣΕ για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το 1994 υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων (τις οποίες νομίζω ότι τις γνώριζαν λίγοι ) δημιουργείται το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΑΣΑ όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Σκοπός του σωματείου είναι :
ΑΡΘΡΟ 2
Σκοποί του Συνδικάτου είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων του κλάδου στην μελέτη, προβολή, προώθηση και διαφύλαξη των κοινών επαγγελματικών συμφερόντων των μελών, η κοινωνική, πνευματική και υλική εξύψωση αυτών, η ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης και γενικά η υπεράσπιση των νομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
ΑΡΘΡΟ 4
Μέλη του Συνδικάτου μπορούν να εγγραφούν όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και στις θυγατρικές εταιρείες τις ιδρυθεισόμενες από αυτόν σύμφωνα με την § 4 του αρ. 1 του Ν. 2175/93 (προσωπικό κίνησης, διοίκησης, υπάλληλοι, τεχνίτες κ.λπ.) εφόσον έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, είναι Έλληνες πολίτες, ή αλλοδαποί με άδεια εργασίας, κατοικούν δε και διαμένουν στην Αθήνα στον Πειραιά ή στα περίχωρα της Αττικής.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ δεν προσχωρήσαν όλα τα σωματεία των ΕΦΣΕ ώστε να είναι ενωμένες οι αστικές συγκοινωνίες ;;;;;
Ποιοι δεν ήθελαν πραγματικά ενωμένες τις αστικές συγκοινωνίες ;;;;;
Γιατί παράτησαν όλοι μόνη της την ΕΘΕΛ ;;;;
Δυστυχώς τα συμφέροντα των απανταχού κοπριτών συνδικαλιστών μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση.
Μια απλή αναζήτηση στο internet και θα καταλάβετε τη διαφορά το να είσαι μέλος συνδικάτου ή μέλος σωματείου .
Και μία τελευταία παρατήρηση εκ μέρους μου είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που γίνονταν αυτές οι διεργασίες υπήρχαν συναντήσεις μεταξύ των συνδικαλιστών των ΕΦΣΕ για διάφορα θέματα και για τον επικείμενο νόμο που τελικά << εμφανίστηκε >> το 1998 . Αυτά ήταν πάνω κάτω τα γεγονότα που ήταν σε εξέλιξη εκείνο τον καιρό και στην επόμενη ανάρτηση μου θα ξεκινήσω με το πρώτο χαρτί που έχω στην κατοχή μου και είναι Σεπτέμβρης του 98 όταν τα ψέματα και τα φαγοπότια τελείωσαν και τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους.
Μείνετε συντονισμένοι..............................................................................

1 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΕ. ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.