14 Μαΐου 2009

11:03

O κλιματισμός του αυτοκινήτου.

Η χρήση του κλιματιστικού συστήματος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αποτελεί την πρώτη μας ανάγκη, από τη στιγμή που μπαίνουμε στο θερμό, εξαιτίας της ηλιοφάνειας, εσωτερικό του αυτοκινήτου μας όπου η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει και τους 70 βαθμούς.

Αλλά……



Πληθώρα γιατρών αλλά και τεχνικών συντήρησης των κλιματιστικών συσκευών, συχνά αναφέρονται στους κινδύνους που απορρέουν από την αλόγιστη χρήση τους. Η ετήσια συντήρησή τους θεωρείται απαραίτητη και συγκεκριμένα ο καθαρισμός φίλτρων και ο έλεγχος υγρών, ενώ εξίσου σημαντικός παράγοντας θεωρείται και η ισορροπημένη διαφορά θερμοκρασίας εσωτερικού-εξωτερικού χώρου (να μην υπερβαίνει τους 10 βαθμούς), καθώς και ο τακτικός εξαερισμός των εσωτερικών χώρων. Οι κίνδυνοι για την υγεία συνοψίζονται στις πνευμονολογικές λοιμώξεις, στην ψύξη, δυσφορία και πονοκεφάλους, ενώ ο μη ανανεωμένος εισπνεόμενος αέρας δημιουργεί μακροπρόθεσμα σοβαρές πνευμονολογικές δυσλειτουργίες. ( ΠΗΓΗ : Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, φύλλο 01 - 08 – 2004)



Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση του κλιματιστικού και την λειτουργία του ΕΔΏ



Τα A/C λόγο της ζέστης και της μεγάλης ηλιοφάνειας που επικρατή τις τελευταίες ημέρες έχουν ανάψει στα Τρόλλεϋ και εσείς κύριοι υπεύθυνοι πρέπει να μας διαβεβαιώσετε ότι έχει γίνει η απαραίτητη και σωστή συντήρηση τους, για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών ως προς την υγεία μας.

Αλήθεια έγινε συντήρηση?



Υ.Γ. Με την υγεία μας δεν πρέπει να παίζουμε(παίζετε).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.