15 Μαΐου 2009

21:51
1
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/5/2009
Όχημα της γραμμής 11 ακινητοποιείται 20.20 λόγω βλάβης στην οδό Ν . ΕΛΒΕΤΙΑΣ λίγο πριν την στάση ΠΑΛΑΙΟ ΤΕΡΜΑ . Υστέρα από συνεννόηση με τον τεχνίτη ειδοποιείται η ρυμούλκα για να ρυμουλκήσει το όχημα στο αμαξοστάσιο. Η κυκλοφορία (λεωφορείων - τρόλεϊ - Ι.Χ) γίνεται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ο συνάδελφος οδηγός εκτελεί χρέη τροχονόμου για να αποσυμφορείται το σημείο και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. Κανένας επιθεωρητής δεν μεταβαίνει στο σημείο. Ο οδηγός μόνος και παρατημένος από όλους συνεχίζει να εκτελεί χρέη τροχονόμου περιμένοντας την ρυμούλκα. Ώρα 23.20 !!!!! (μετά από 3 ώρες ) παίρνει τηλεφωνική εντολή από τον ΕΠΟΠΤΗ κίνησης να εγκαταλείψει το όχημά του !!! ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ !!!!! ( Μάλλον αν του έγραφε και άλλη υπερωρία θα ήταν << πολύ άσχημο >> και θα το καταλάβαιναν αμέσως οι ανώτεροι του τι κακοδιαχείριση είχε κάνει ). Τελικά η ρυμούλκα απ'τι έμαθα εμφανίστηκε 00.30 !!!!! Η εισαγωγή του οχήματος στο αμαξοστάσιο έγινε 01.15 από τον ελιγμοδηγό. Έτσι έγραφε το βιβλίο.
Σωρεία παραβάσεων και σοβαρότατων ευθυνών βγαίνουν από αυτή την ιστορία.
1. Ο επιθεωρητής γραμμής δεν πήγε στο σημείο ως όφειλε διότι ήταν μακρυά από την καρέκλα του στην Ομόνοια
2. Το όχημα έκλεισε τον δρόμο ( η κυκλοφορία γινόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας).ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΘΑ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ Και αυτό το πράγμα γίνονταν για ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΩΡΕΣ !!!!!!!!!!!
3. Ο επόπτης έδωσε εντολή να αποχωρήσει ο οδηγός !!!!! αφήνοντας μπλοκαρισμένο τον δρόμο νυχτιάτικα -και το τρόλεϊ χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ να το προσέχει !!!! . Για μια ώρα και 10 λεπτά παρατημένο το τρόλεϊ στην Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ μόνο του ( τι άλλο θα ακούσουμε......) . Βέβαια το πρόσεχε απο την ομόνοια που βρίσκονταν αυτός και ο επιθεωρητής βλέποντας τηλεόραση ...ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΩΣ !!!!!! ( Αν γίνονταν κάτι θα έλεγε ότι αυτός δεν έδωσε τέτοια εντολή - λάθος κατάλαβε ο οδηγός - τα γνωστά ξέρετε εσείς).
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ : Δεν εγκαταλείπουμε ΠΟΤΕ το όχημα μας (πολύ περισσότερο τώρα που εμπόδιζε και την κυκλοφορία όλων των διερχόμενων οχημάτων) για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο - ούτε εκτελούμε εντολές επόπτη οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων Ι.Χ και του οχήματος μας. Ο κανονισμός προβλέπει βαρύτατες ποινές προσωρινής παύσης από 31 ημέρες μέχρι 6 μήνες για τέτοιες περιπτώσεις .
Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τους επόπτες και επιθεωρητές που κατευθύνουν σωστά τους οδηγούς - τον διευθυντή μας που διατηρεί τέτοια μπουμπούκια στην επιθεώρηση και βέβαια στην τεχνική υπηρεσία που ΑΜΕΣΑ ανταποκρίνεται σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Αν είχα την δυνατότητα να στέλνω αναφορές σε αυτούς τους κυρίους θα έγραφα στο τέλος:
Με την συμπεριφορά σας αυτή προκαλέσατε ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΑ σχόλια κατά του οργανισμού .
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

1 σχόλια:

  1. Ζαμπέτας
    Μήπως ήρθε πλέον η στιγμή να αλλάξουμε κάποια πράγματα που κληρονομήσαμε κακός , και να μπει λίγη τάξη και αξιοκρατία στον χώρο εργασίας μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.