19 Φεβρουαρίου 2009

03:54
2

ΚΕΡΑΙΕΣ 8000-9000

Απαντωντας στον ανωνυμο συναδελφο που ρωτησε:

Εχει πολλα κοινα στοιχεια με τα 6000-7000, με τη μονη μεγαλη διαφορα, ότι για πρωτη φορα ολο το συστημα ελεγχεται από έναν εγκεφαλο. Το μονο που μπορουν να κανουν οι οδηγοι είναι: Εξαερωση, πως γινεται αυτή; Πρωτα-πρωτα βαζουμε τις κεραιες στους γαντζους, μετα κανουμε μπλακ-αουτ από τις μπαταριες, για δεκα περιπου λεπτα και εν συνεχεια ξαναβαζουμε κεραιες στο δικτυο με τα χερια, αποφευγουμε δηλαδη, να πατησουμε το κουμπι που τις ανεβαζει. Αυτό γινεται στις αφετηριες. Αν βρισκομαστε στην πορεια, κατεβαζουμε κεραιες στους γαντζους (δεν εχει σημασια πως) εν συνεχεια πριν τις βγαλουμε με τα χερια από τους γαντζους τις τραβαμε να κατεβουν στη βαση των γαντζων και αυτό το κανουμε, γιατι στη μεσα πλευρα των γαντζων αρ-δεξ, υπαρχουν 2 ορθογωνια κουτια με αισθητηρες εξαερωσης, στα οποια κουτια επανω, υπαρχουν 2 ενδ.λυχνιες. Σε θεση ηρεμιας αναβει η πρασινη λυχνια, την ωρα που κατεβαζουμε τις κεραιες για εξαερωση πρεπει να αναψει η πορτοκαλι λυχνια και λογικα αν εχουμε κανει σωστα την εξαερωση μετα από λιγο θα ακουστουν οι μεταλλικες χουφτες που παιρνουν τη θεση τους στη βαση των κεραιων. Σε σχεση με τα 6000-7000 εχει μεγαλη σημασια όταν τις τραβαμε κατω για εξαερωση, να είναι μεσα στους γαντζους, γιατι εχω παρατηρησει συναδελφους να κανουν εξαερωση, τραβωντας τις κεραιες αρ-δεξια από το οχημα. Αυτά μονο μπορουν να κανουν οι οδηγοι,από κει και περα αναλαμβανουν οι τεχνιτες.

Ειχα την τυχη να παρακολουθησω τον «Γερμανο», για το πώς ρυθμιζονται και δεν το λες κι ευκολο.Γι αυτό μην περιμενετε από τους τεχνιτες της ομονοιας να κανουν αυτή τη δουλεια.

2 σχόλια:

  1. Σε απαντηση του σχολιου σας για το συστημα των κεραιων στα οχηματα της σειρας 8000-9000 θελω να συμπληρωσω ορισμενα στοιχεια.Επανω που ειναι ο γαντζος που ανοιγει ,το ορθογωνιο κουτι ειναι πραγματι αισθητηρας που η αποστολη του ειναι να ελεγχη την κεραια εαν κατεβηκε κατω για να κλισουν οι γαντζοι.Υπαρχει περιπτωση να κατεβη η κεραια να μην την δη οτι κατεβηκε και οι γαντζοι θα κλισουν μετα το περας του οριου του χρονου.Σε αυτη την περιπτωση δεν εχουν κανει εξαερωση και εμεις πηγαινουμε πισω πιανωμαι και τις δυο κεραιες απο τα σχοινια και τις τραβαμε κατω.Εκινη την στιγμη θα ακουσουμαι τον χαρακτηριστικο ηχο που γινεται η εξαερωση.Οταν τις ανεβαζωμαι επανω για να μουν στη γραμμη δεν υπαρχει προβλημα να κανωμαι αναβαση, και απο το κουμπακι που υπαρχει στον οδηγο διοτι η αναβαση γινεται με τη βοηθεια των ελατηριων και οχι με τον αερα.Επισης θα εχεται παρατηρηση σε ορισμενα οχηματα να πιεζεται το κουμπακι και να μην ανεβαινουν οι κεραιες.Αυτο συμβαινη διοτι καποιος αισθητηρας απο τους δυο (ο τετραγωνος)δεν διαβαζει καποια κεραια και δεν ανοιγουν οι γαντζοι.Εαν της βαλωμαι με το χερι στη γραμη δεν υπαρχει προβλημα.Σε περιπτωση εκτροχιασης θα πρεπει να βαλωμαι και τις δυο κεραιες στο γαντζο και να κανωμαι την διαδικασια για εξαερωση που ανεφερα παραπανω.Εαν γινη εξαερωση δεν χρειαζεται να κλισωμαι τον γενικο διακοπτη ρευματος απο τις μπαταριες.Εκεινο που μας ενδιαφερει ειναι οταν ειναι στη γραμμη να εχει γινη εξαερωση.Επισης ενα αλλο θεμα που εχω παρατηρηση απο ελαχιστους βεβαια συναδελφους,σε οχημα 7000 οταν ειναι σε σταση και κατεβαινει ο τελαιυταιος επιβατης αρχιζει και πιεζει το πενταλ των εγκοπων,ωσται κλινοντας η πορτα να ξεκινηση αμεσως, δηλαδη καποια δευτερολεπτα νωριτερα.Αυτο θα παρακαλουσα να μην το κανετε διοτι υπαρχει περιπτωση να ξεκινηση με ανοιχτη την πορτα,Ενα ρελαι ειναι μην το ρισκαρουμε.
    Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανως αλλιως σου τα ειπανε κι αλλιως μου τα ειπανε.Εγω τις πληροφοριες μου τις εχω απο το Χρηστο,το (Γερμανο)και εχω και σημειωσεις γι'αυτα.Παντως δεν ειχα προβλημα να τα ανεβασω.Μπορει να εχεις δικιο και γω αδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.