24 Φεβρουαρίου 2009

11:53
Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε εκλογές για τη ανάδειξη του 17μελές διοικητικού συμβούλιο τους .
Λοιπόν στις 10 και 11 Μαρτίου 2009 θα έχουμε τις εκλογές και με βάση το καταστατικό τους και όπως προείπαμε ήδη παραπάνω η θητεία τους θα είναι τριετή έναντι διετή που είναι το δικό μας συμβούλιο.
Θα προσπαθήσω παρακάτω όσο πιο σύντομα μπορώ να δώσω μια εικόνα για το τι περίπου διαδραματίζεται στις εκλογές της ΕΘΕΛ.
Είναι ένας φορέας που αριθμοί κοντά στα 6000 εγγεγραμμένα μέλη και ψηφίζουν σχεδόν όλοι με αποχή από 550 μέχρι 650 μέλη και τα άκυρα λευκά κυμαίνονται από 150 μέχρι 190 ψηφοδέλτια.
Καταρχήν θα ξεκαθαρίσουμε κάτι
΄Άλλο ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και άλλο ΠΑΣΚ
΄Άλλο ΑΣΚΕ και άλλο ΑΣΚΟ.
Τώρα επειδή σας υποσχέθηκα να είμαι σύντομος δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες ομοιότητες και διαφορές των συνδυασμών απλά θα γίνεται μια απλή καταγραφή δυνάμεων και συσχετισμών.
Μια δεύτερη παρατήρηση
Τα πρόσωπα που δημιούργησαν δραματικό ρόλο το 1990-93 οι συνδυασμοί από τους οποίους προέρχονταν σήμερα έχουν χάσει το 50% της δύναμης τους.
Οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν είναι η ΔΑΚΕ που το 2006 έβγαλε 5 έδρες και το αμαξοστάσιο που παίρνει τους περισσότερους ψήφους είναι ο Πειραιάς
Η ΠΑΣΚΕ που και αυτή έχει 5 έδρες και πριν 9 χρόνια έβγαζε και 7 έδρες τότε που η ΔΑΚΕ έβγαζε 1 με το ζόρι. Το κάστρο της ΠΑΣΚΕ είναι το αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη . Στο Μπραχάμι παρουσιάζουν τις απώλειες τους καθώς και στο Ελληνικό.

Η ΔΑΣ που ένα φεγγάρι κατέβαινε μαζί με την ΑΣΚΕ αλλά μετά χωρίσανε το τσανάκια τους. Η ΔΑΣ έχει ξεκινήσει μια βουτιά καθόδου και έχει φτάσει να έχει σήμερα μόνο 2 έδρες και από 1400 ψήφους που συγκεντρώνει το 2000 να έχει φτάσει σήμερα να παίρνει 600 !!!!
Το κάστρο της ΔΑΣ είναι ο Βοτανικός

Η ΑΣΚΕ που την αναφέραμε προηγούμενος δεν κάνει κάτι το σπουδαίο δεν βγάζει έδρα. Η δύναμη της παίζει γύρω από τα αμαξοστάσιο Πειραιά και Βοτανικού.

Η ΑΣΚΟ που έχει μια έδρα παρακαλώ και η δύναμη της είναι στο Ελληνικό
Η Αγωνιστική Συσπείρωση που βγάζει έδρα με τη β΄ κατανομή και η δύναμη της είναι το αμαξοστάσιο του Πειραιά
Η Προοπτική και αυτός ο συνδυασμός έχει παρόμοια στοιχεία με την αγωνιστική συσπείρωση η διαφορά τους είναι περίπου οι 40 ψήφους λιγότερους που μαζεύει και η δύναμη της είναι στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.
Το ΔΗΚΙ οι παλιοί το θυμούνται αρκετά καλά για τους νέους λοιπόν τους ενημερώνω
Ότι τελευταία φορά κατέβηκε το 2000 πήρε και μία εδρούλα που χτύπησε με την Τρίτη κατανομή. Το κάστρο της ήταν το αμαξοστάσιο Λιοσίων παρακαλώ.
Οι μεμονωμένοι συνάδελφοι που κατεβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν έχουν πετύχη πολλά πράγματα Έδρα δεν έβγαλαν ποτέ και μαζεύουν από 10 μέχρι 70 ψήφους περίπου.
Το αμαξοστάσιο πάντως που ψηφίζει ιδιαίτερα μεμονωμένους είναι το Ελληνικό.
Συνοπτικά λοιπόν μπορούμε να πούμε είναι ότι το αμαξοστάσιο του Ελληνικού δίνει έδρες στους μικρούς συνδυασμούς.
Στα αμαξοστάσια η ΔΑΚΕ ελέγχει Ελληνικό, Πειραιά , Ανθούσα , και Λιόσια
Η ΠΑΣΚΕ ελέγχει τα υπόλοιπα Βοτανικό, Πέτρου Ράλλη, και Μπραχάμι
Το εκλογικό μέτρο σήμερα για έδρα θα ξεπεράσει το 300.
Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΘΕΛ καλή ψήφο!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.